13 Ağustos 2012 Pazartesi

P&G "Teşekkürler Anne" Kampanyası ve Olimpiyat Anneleri

Dün 2012 Londra Olimpiyatları gösterişli bir kapanış seremonisiyle son buldu. Heyecanlı çekişmelerin, yeni rekorların, kadınlar 1500 metre finalinin yanı sıra bu olimpiyatlardan aklımda kalacak bir başka şey de başarılı bulduğum bir sponsorluk projesi: Procter & Gamble'ın "Teşekkürler Anne" kampanyası.

Olimpiyat Anneleri
Çocuklarını spora başlaması için teşvik eden ve daha sonra yıllarca onlara maddi-manevi destek olan annelerin pek çoğu, beklenen o büyük gün geldiğinde, maalesef mali sebeplerden dolayı olimpiyatlara gidemiyor. Bu sorunun farkına varan Olimpiyat Oyunları global sponsoru P&G, "Teşekkürler Anne" kampanyası kapsamında, 73 ülkeden 150 sporcuya ve annelerine destek verdi. Bu sporcular arasında Türkiye’den üç isim vardı: Badmintoncu Neslihan Yiğit ve annesi Hürü Yiğit, atlet Nevin Yanıt ve annesi Semire Yanıt, güreşçi Rıza Kayaalp ve annesi Sevgi Kayaalp.

Neler yapıldı?
  • Olimpiyat sporcularının anneleri ve aileleri, Olimpiyat süresince "Annelerin Londra'daki Evi" sloganıyla tanıtılan P&G Aile Evi’nde konakladılar. Sporcuların aileleri, gerçek bir ev konforu yaşatması için tasarlanan P&G Aile Evi'nde, internetten oyun odasına, güzellik bakımından yemeğe kadar çeşitli hizmetlerden yararlandılar.
  • Olimpiyat anneleri, 27 Temmuz’da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları Açılış Seremonisi’ne P&G’nin konuğu olarak katıldılar.
  • Olimpiyat sporcuları, Londra 2012’de yarışırken anneleri ve bir eşlikçileri, onları tribünden izledi.
 

Olimpiyatların ardından
  • Bu kampanya P&G’nin 175 yıllık tarihindeki en büyük kampanya oldu.
  • 2008 Pekin Olimpiyatlarında kızının yanında olamayan Nevin Yanıt'ın annesi Semire Yanıt, bu kampanya sayesinde ilk kez olimpiyat oyunlarında kızını trübünden izledi.
  • Rıza Kayaalp'ın annesi Sevgi Kayaalp ise oğlunu ilk defa Türkiye dışında izledi.
Evet olimpiyat sporcuları her şekilde desteğe layıklar, ancak kişisel fikrim, bir ihtiyacın farkına vararak çözüm üreten böyle bir kampanyanın, fosforlu sarı ayakkabılarla sponsorluk yapmaktan çok daha başarılı ve yaratıcı olduğu.

P&G websitesinde diyor ki: "Herkesin kendi annesine ve bazen zorlu ama her zaman muhteşem çocuk büyütme işini yapan her bireye ‘Teşekkür ederim’ demesine yardım etmek istiyoruz." Annenize teşekkür etmek için siz de P&G Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yararlanılan kaynaklar:
http://www.marketingturkiye.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=5742&Itemid=160
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/21151723.asp
http://avrupaajansi.com/haberler/5148-p-g-aile-evi-olimpiyat-anneleri-icin-hizmette.html
http://www.tesekkurleranne.pg.com.tr/tr_TR/raising-an-olympian.shtml
http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/21166084.asp

0 yorum: