20 Ekim 2012 Cumartesi

Dalai Lama ve Mevlana

8-14 Ekim arasında Uluslararası Beden Müziği Festivali'nde görevli olduğum için yazamadım bir türlü. Yazmak için oturduğumdaysa içimden bu videoyu hazırlamak geldi. İstanbul'a taşındığımda, Burcu (Baran) sayesinde Dalai Lama konusunda bilgi edinmeye başlamıştım. Zorlandığım zamanlardaysa Mevlana okuyordum. Sonra e-tohum'un düzenlediği Başarısızlık Zirvesi'nde Serdar Kuzuloğlu Dalai Lama'nın yaşam için 18 kuralından bahsedince bu eşleşmeler aklıma geldi. Buyrun bakın bu iki büyük adam neler demiş...


Ne Budizm ne Sufizm konusunda yeterince bilgiliyim. Hatamı görürseniz, önce affedin, sonra lütfen öğrenmem için bana yazın.

Esinlendiğim video:

18 kuralın çevirisini aldığım yazı:

3 yorum:

Unknown says:
at: 1 Kasım 2012 01:31 dedi ki...

Aysucum, ellerine saglik!

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'in "Mesnevi Terapi" adli, son gunlerde elimden dusurmedigim kitabinda, altini cizdigim bircok sozu hazirladigin videoda da yakaladim. Ben de bu iki akim hakkinda cok detayli bilgilere sahip degilim, ama merakliyim ve her gecen gun daha cok sey ogrenmek istiyorum.

Nevzat Tarhan'in da dedigi gibi,insanoglu bilgi cagindan bilgelik cagina gecerse ancak kendini kesfedecek ve boylece gercek mutlulugu yakalamis olacak. Bunun icin de Mevlana paha bicilmez bir klavuz cunku Mevlana adeta insanligin DNA'sini cikarmis gibi! Insanligin duygu DNA'sinin sifrelerini tanimlamis, ogretileriyle bize aktarmis. Bu yuzden herkes Mevlana'nin daha cok farkina varmali ve daha cok okumali.

Paylasmaya ve kendimizi kesfetmeye devam edelim, sevgiler...

Sevcan

Unknown says:
at: 3 Kasım 2012 00:07 dedi ki...

Sağol Sevcancım!

Ben de "Mesnevi Terapi"yi gördüm ama kitapçıya Charles Eisenstein'ın "Kutsal Ekonomi"sini almaya girdim diye sadece listeme ekledim. Buraya gelmeden alır okursan (ing. Sacred Economics), geldiğinde senle kritik yapmak çok hoşuma gider. :)

http://charleseisenstein.net/

Enes Küçükoğlu says:
at: 17 Aralık 2012 23:22 dedi ki...

Merhaba
Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol. Bu cümle pek güzel değildi bence cahil yerine ahmak dense kitap yerine başka birşey olsa hem Hz.Mevlananın kitabı sessiz olarak betimleyeceğini zannetmiyorum. Dalay Lama'nınkiyse olabilir tabi onu pek araştırmadım.
En derin sevgi ve saygılarımla.