14 Eylül 2012 Cuma

Yapılacak İşler Listesi için Remember The Milk

Yapacak çok iş ve az zaman varken, "şimdi ne yapmam gerekiyordu?" diye tekrar tekrar düşünerek devreleri yakmamak için, en güzel çözüm bir online "to-do-list" (yapılacak işler listesi). Önceki yazılarımın birinde Prezi'den bahsetmiştim, bugünkü yazım için seçtiğim ücretsiz uygulama ise bir görev yönetimi sistemi, Remember The Milk (RTM).

Nasıl başlanır?
rememberthemilk.com adresinden ücretsiz bir hesap alarak Türkçe olarak RTM'yi kullanabilirsiniz. İlk görevinizi oluşturmadan önce yapmanız gereken tek şey e-posta adresinizi doğrulamanız. Kaydolduktan sonra Facebook ya da Google hesabınızla da uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

Nasıl görev oluşturulur?
Görev eklemek için "Yeni görev ekle" yazılı bara görevi yazın ve "Enter"a basın. Herhangi bir görevin özelliklerini değiştirmek içinse, üzerine tıklayarak görevi seçin ve sağ sütundan istediğiniz değişiklikleri yapın. Seçili görev ya da görevlerin yanında bir tik göreceksiniz. Değiştirilebilecek özelliklere şu örnekleri verebiliriz:
Bitiş - görevi tamamlamanız gereken son gün -  "30/09/2012", "yarın"
Tekrar - tekrar sıklığı - "her hafta","her Salı"
Tahmini bitiş zamanı - görevin tamamlanması için gereken süre - "3 saat","5 gün"

Görev ya da görevleri seçtikten sonra özelliklerini değiştirmek için aşağıdaki kısayolları da kullanabilirsiniz: 
c - Tamamlandı olarak işaretle
p - Bitişini 1 gün ertele
1-  Önceliğini 1 yap - en önemli
2-  Önceliğini 2 yap - orta derecede önemli
3-  Önceliğini 3 yap - az önemli
4-  Önceliğini kaldır - önemi yok

Nasıl liste oluşturulur?
İlk kullanımınızda "İş", "Kişisel" ve "Çalışma" varsayılan listeler olarak karşınıza çıkacak. Eğer bu listeleri yeniden adlandırmak ya da yeni liste eklemek isterseniz, sağ üst menüden "Ayarlar"ı ve sonra "Listeler" tabını seçmeniz gerek.
 
Uygulamanın en sevdiğim özelliği, bilgisayar, tablet ve telefon gibi farklı platformlardan senkronize olmuş listelerime erişebilmek. Bir başka kolaylığıysa Twitter'da @rtm'ye direk mesaj atarak listelerinize görev ekleyebilmeniz.

Son günü kaçırılmadan tamamlanmış işler dileğiyle!

1 yorum:

Altan says:
at: 15 Eylül 2012 00:41 dedi ki...

Yapılacak işler listeme RTMi ekledim :)